LIC Housing Finance benadert SAT bij uitgifte preferente aandelen aan LIC

Exchanges had om opheldering gevraagd over de prijsstelling

LIC Housing Finance heeft de Securities Appellate Tribunal benaderd over de preferentiële toewijzing van aandelen aan de moedermaatschappij Life Insurance Corporation of India (LIC).

 

Eerder deze maand is zij door de beurzen BSE en National Stock Exchange of India gevraagd om opheldering over de naleving van de statuten (AOA) over het proces voor de waardering van de aan LIC aangeboden aandelen.

LIC Housing Finance zei in een beursaangifte dat het vonnis van SAT binnenkort wordt verwacht, wat deze problemen mogelijk tot rust kan brengen. Dit komt zelfs als een beslissing van Punjab National Housing Finance om bij voorkeur ₹ 3.200 crore aan aandelen en ₹ 800 crore aan warrants toe te wijzen aan een aantal investeerders, waaronder private equity-onderneming Carlyle, is geblokkeerd door SEBI. De markttoezichthouder zei dat de aankondiging van de PNBHF op 31 mei voor een Buitengewone Algemene Vergadering om de verkoop van het aandeel goed te keuren “ultravires of Article of Association (AoA)” is. Jde peets koers vandaag is gestegen.

 

De deal van LIC Housing Finance

In het geval van LIC Housing Finance heeft het bedrijf 4,54 crore aandelen aangeboden tegen at 514,43 per aandeel met een uitgiftegrootte van ₹ 2,335,51 crore. Tijdens de BAVA op 19 juli legde LIC-voorzitter MR Kumar de noodzaak en reden uit voor de “vertrouwenskapitaalverhoging en hoe de genoemde kapitaalverhoging belangrijk is in dit Covid-19-scenario, dat naar verwachting een positief effect zal hebben op de minderheidsaandeelhouders. ”

 

 

Wacht op signaal van het Tribunaal

“De stemming door aandeelhouders zal niet openbaar worden gemaakt en zal in een verzegelde hoes worden bewaard in afwachting van de voltooiing van het onderzoek door de relevante autoriteiten”, had LIC Housing Finance op 17 juli in een regelgevende aanvraag gezegd. LICHF had ook benadrukt dat het volledig heeft voldaan aan de toepasselijke bepaling voor de waardering van de aandelen die op preferentiële basis aan LIC worden aangeboden. Aandelen Kiadis Pharma koers is gestegen.

 

JN Gupta, oprichter van SES, een adviesbureau voor aandeelhouders dat als eerste zijn bezorgdheid had geuit over de PNBHF-Carlyle-deal, zei: “In beperkte zin zijn de ontwikkelingen bij PNB Housing Finance en LIC Housing Finance hetzelfde, dat wil zeggen vereisten van AOA’s vereisen een taxatierapport. In alle andere aspecten zijn de twee verschillende gevallen. In het geval van LIC Housing Finance worden de aandelen uitgegeven tegen een premie. Ze worden uitgegeven aan LIC, een overheidsbedrijf. De verwatering van het aandeel is zeer klein, er is geen verandering van controle en minderheidsaandeelhouders komen niet tekort”, zegt JN Gupta, oprichter van SES, een adviesbureau voor aandeelhouders.